Faciliteiten en werkwijze


Onze accommodatie bestaat uit twee aparte stallencomplexen. Wij zijn van maandag tot en met zaterdag geopend van 8:30 uur tot 22:00 uur en op zondag van 9:00 uur tot 21:00 uur. We beschikken over een binnenpiste van 20 x 40 meter, een buitenpiste van 30 x 60 meter met eb- en vloedbodem en een longeerpiste met eb- en vloedbodem. Daarnaast is er onlangs een piste aangelegd met eb- en vloedbodem waarin de paarden ook los mogen lopen, rennen en spelen. Er zijn twee was/poetsplaatsen binnen en een solarium.

We beschikken over een 18-tal boxen van 3 x 3 meter groot en een 28-tal boxen van 3,5 x 3 meter met eigen zadelkast. Al onze boxen zijn voorzien van voerbak en automatische drinkbak. Daarnaast is er mogelijkheid tot onderling contact doordat er gekozen is voor wanden met tralies. Een groot aantal boxen is ook voorzien van een uitsparing aan de voorkant waardoor ze naar buiten kunnen kijken. Bodembedekking bestaat uit vlas of houtkrullen (tegen een meerprijs). Ons hooi wordt in ons eigen akkerbouwbedrijf verbouwd en is daardoor gegarandeerd kruiskruidvrij.

In het stalseizoen krijgen de paarden tweemaal daags een flinke portie hooi. Tegen een meerprijs kan er een derde portie gegeven worden. In het weideseizoen bestaat het standaardrantsoen uit twee flinke porties hooi en vers gras naar behoefte. Krachtvoer zit niet inbegrepen zodat iedereen zelf een keuze voor voer kan maken naar behoefte van zijn eigen paard. U hoeft hier niet zelf om. Eens per maand komt onze voerleverancier de door u bestelde voeders aan de stal afleveren. Er is hiervoor voldoende droge opslagruimte aanwezig.

Onze accommodatie heeft 8 hectare grasland beschikbaar. De paarden lopen in kleine groepen van ongeveer 4 paarden. Elk nieuw seizoen wordt in overleg met eigenaars gekeken naar de juiste groepssamenstelling. Weidegang is mogelijk vanaf 1 april tot 15 oktober als het weer het toelaat. Vanuit veiligheidsoverwegingen staan de paarden 's avonds en 's nachts binnen. In het stalseizoen is er mogelijkheid om de paarden dagelijks buiten te zetten in verharde of onverharde paddocks. Daarnaast kan men gebruikmaken van onze 'speelplaats' met eb- en vloedbodem.

Bovenstaande is slechts een greep uit de mogelijkheden voor uw paard. Heeft u wensen die niet beschreven staan, informeer gerust naar de specifieke mogelijkheden!