lessen-stal-hofstede-dijkzicht

Lessen - Stal Hofstede Dijkzicht

icon-paard

Ook voor diverse lessen kunt u bij ons terecht. Wij werken met eigen instructeurs die allen een andere achtergrond hebben. Zo zijn onze instructeurs Orun-gediplomeerd, is één van onze instructeurs gespecialiseerd in grondwerktrainingen en paarden met probleemgedrag en hebben we een gecertificeerd instructeur Centered riding in dienst. Daardoor kunnen we een compleet pakket aanbieden, voornamelijk bedoeld voor de paardenliefhebber die op een eerlijke en persoonlijke manier met het paard wil werken.

We richten ons op het geven van dressuur-, grondwerk- en longeerlessen. Dit aan pensionklanten en aan klanten van onze manege, die daarvoor een van onze trouwe manegepaarden kunnen inzetten. Zowel volwassenen als kinderen kunnen bij ons (leren) paardrijden. Daarnaast geven we ook vele trainingen die gericht zijn op een betere omgang met het paard. Beoogd wordt het bereiken van een eerlijke en degelijke basis van waaruit aan verdere doelen gewerkt kan worden. Alles met respect voor het karakter en de mogelijkheden van paard en ruiter. Dit betekent dat elke ruiter en elk paard bij ons welkom is. Het belangrijkste is motivatie en inzet!

De lessen op paarden van onze accommodatie worden alle kleinschalig uitgevoerd, d.w.z. dat er in de praktijk vaak maar 2-4 personen in een les zitten. Regelmatig organiseren we voor de lessers interessante activiteiten en clinics, zoals een introduceedag of speciale zitlessen. Ook zijn elke zomer meerdere instructiekampen en hebben we in de schoolvakanties vaak diverse activiteiten voor jong en oud.

Speciaal voor de allerjongsten bieden we in samenwerking met KNHS het Bixie and friends programma aan. In dit speciale onderdeel van de ruiteropleiding van KNHS-FNRS worden de jongste paardenliefhebbers wegwijs gemaakt in de paardenwereld. Het programma is geschikt voor kinderen tussen de 5 en 10 jaar oud en bestaat uit lessen mbt de verzorging, benadering en omgang met de pony. Daarnaast is dit een allereerste aanzet tot het leren rijden. Dit alles gebeurt spelenderwijs, afgestemd op de beleving, motoriek en didactische vaardigheden van jonge kinderen. Na een aantal lessen volgt er een steeds een praktijkexamen waarbij stempels in het Bixiepaspoort en diploma’s verdiend kunnen worden.

Als FNRS lid zijn we ook actief in het organiseren van wedstrijddagen zodat zowel onze manege- als pensionklanten geregeld een toetsmoment op eigen locatie ervaren.
De FNRS werkt samen met de sportbond, de Koninklijke Hippische Sportfederatie (KNHS). Zo kunnen onze manegeruiters en pensionklanten lid worden van onze manegevereniging en daarmee van de KNHS. Door deze samenwerking bent u aanvullend verzekerd via een collectieve ongevallenverzekering. Ook kunt u deelnemen aan F-proeven en de bronzen en zilveren ruiteropleidingen van de KNHS. Daarnaast ontvangt u twee keer per jaar het magazine Paard&Sport en krijgt u interessante ledenkorting op ruitersportartikelen en evenementen. Onze jongste leden t/m 12 jaar ontvangen twee keer per jaar het magazine Bixie&Friends op de deurmat.

Op deze manier bieden wij onze pensionklanten en manegeruiters een uitgebreid pakket aan mogelijkheden aan!

Klik op een foto om de volledige grootte te zien