faciliteiten paardenstal

Faciliteiten en werkwijze Pensionstal

icon-paard

Onze accommodatie bestaat uit twee aparte stallencomplexen. Wij zijn van maandag tot en met zaterdag geopend van 8:30 uur tot 22:00 uur en op zondag van 9:00 uur tot 21:00 uur. We beschikken over een binnenpiste van 20 x 40 meter, een buitenpiste van 30 x 60 meter met eb- en vloedbodem en een longeerpiste met eb- en vloedbodem. Daarnaast is er een piste met eb- en vloedbodem waarin de paarden ook los mogen lopen, rennen en spelen. Er is een was/poetsplaats binnen met warm water en een solarium.

Een groot aantal van onze boxen zijn uitgerust met eigen zadelkast en een uitsparing aan de voorkant waardoor ze naar buiten kunnen kijken. Al onze boxen zijn voorzien van voerbak en automatische drinkbak. Daarnaast is er bij alle boxen mogelijkheid tot onderling contact.Bodembedekking bestaat uit vlas of houtkrullen. Ons hooi en voordroog wordt in ons eigen akkerbouwbedrijf verbouwd en is daardoor gegarandeerd kruiskruidvrij.

In het stalseizoen krijgen de paarden driemaal daags een flinke portie ruwvoer. In het weideseizoen bestaat het standaardrantsoen uit ruwvoer en vers gras naar behoefte. Krachtvoer zit niet inbegrepen zodat iedereen zelf een keuze voor voer kan maken naar behoefte van zijn eigen paard. U hoeft hier niet zelf om. Eens per maand komt onze voerleverancier de door u bestelde voeders aan de stal afleveren. Er is hiervoor voldoende droge opslagruimte aanwezig.

Onze accommodatie heeft 8 hectare grasland beschikbaar. De paarden lopen in kleine groepen. Elk nieuw seizoen wordt gekeken naar de juiste groepssamenstelling. Weidegang is mogelijk vanaf 1 april tot 15 oktober als het weer het toelaat. Vanuit veiligheidsoverwegingen staan de paarden 's avonds en 's nachts binnen. In het stalseizoen gaan de paarden dagelijks naar buiten in verharde of onverharde paddocks. Daarnaast kan men gebruikmaken van onze 'speelplaats' met eb- en vloedbodem.

Bovenstaande is slechts een greep uit de mogelijkheden voor uw paard. Heeft u wensen die niet beschreven staan, informeer gerust naar de specifieke mogelijkheden!

Klik op een foto om de volledige grootte te zien